Zsúrkenyér: Majonéz
A klasszikus francia,sőt egyetemes konyha egyik alapmártása,tagja a "Nagy Öt"-nek,az anyamártásoknak. Az egyikről már volt szó,a Béchamel az. Az ötösfogatban tagok még a spanyol,a paradicsom illetve a Velouté mártás. Az emulgeált mártásokat a holland
Váncsa István: Lakoma 2. | bookline
Váncsa István nagy sikert aratott szakácskönyve, a Lakoma második része az olasz konyha remekeit veszi sorra a szerzőtől már megszokott módon, szórakoztató, irodalmi, anekdotázó stílusban. A komoly kutatómunkával összeállított gasztronómiai vallomás
Franciaédes-pikáns péksütemény: fűszeres sütőtök van a ...
Váncsa István legújabb könyvéből kiderül, hogy a francia konyhához valójában egyáltalán nincs szükség eltartott kisujjakra. Azt az oldalát mutatja be, amely sokkal közelebb áll majd bárkihez, aki használja a recepteket. Hétköznapi, könnyen elkészíthe
GASZTRONÓMIA, 3. fejezet
Az orosz konyha alapja a bizánci udvar étkezési, ételkészítési szokásaira vezethető vissza. Ez a régi tradíció ötvöződött a francia konyha finomságaival. A cári udvar és az orosz nemesség előszeretettel használta a francia nyelvet, így a francia kult
Azóra alatt - A sajtfelfújt a francia konyha klasszikusa ...
A sajtfelfújt a francia konyha klasszikusa, könnyű és kiadós, és bár sok misztérium lengi körül, valójában egy pofonegyszerűen elkészíthető fogás, ráadásul csupa olyan alapanyag kell hozzá, ami mindig van otthon.
Palócprovence: Gyerekkori ízek 2. - A ganca
Nagyanyám nagy kedvence volt, gyakran készítette ezt az egész Palócföldön ismert, különböző elnevezésekkel bíró ételt. Csak "öregkrumpliból" lehet csinálni, az újkrumpli keményítőtartalma (pontosabban hiánya) nem alkalmas erre.
Hamisítatlanul francia - Tervezz konyhát!
Anglia után átruccanunk a szomszédos Franciaországba egy kis francia hangulatért és azokért a fogásokért, mellyel mi is igazi, hamisítatlan francia stílust teremthetünk a konyhánkban. Nézzük az alapokat. Az vitathatatlan tény, hogy az angol és a fran
Vita:Francia konyhaművészet – Wikipédia
Ha "A francia konyha" (French cuisine) lenne, akkor számos nem ide tartozó elemet el lehetne távolítani. A baj ugyanis a "gasztronómia" szóval van, az ugyanis nemcsak a francia konyhát jelenti, hanem bármely táplálkozási kérdést. Ezek a vonatkozások
Dinsztelt savanyú káposzta • Recept | szakacsreceptek.hu
2. kovászos káposzta 800 gramm • köménymag, őrölt ½ teáskanál • víz 50 milliliter. A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és hozzáadjuk a hagymás cukorhoz. Köményt szórunk hozzá és megkeverjük.
Takarékos konyha: Francia fánk /beignet
A sok fánk receptem mellé örülök hogy ezt is kipróbáltam mert nagyon finom könnyed a tésztája és hamar elkészül. Ebből a mennyiségből ami...