32. hét: Paprika, az amerikai hungarikum | Bálint gazda ...
A sárga, zöld és piros húsú, édes vagy csípős étkezési paprika, a piros porrá őrölt fűszerpaprika a magyar konyha mindennapos kelléke. A paprika egyéves növény; bojtos gyökerei 30-40 cm mélyen helyezkednek el. Fehér virágai az oldalágak csúcsán nyíln
Ha erre jársz, várlak: Magyar konyha történet
Magyar konyha történet A magyar konyhaművészet gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Ám manapság egyre ritkábban találkozni olyan fogásokkal, amelyek valóban az évezredes, évszázados hagyományos ízeket mutatják meg. Minden ősi fűszerünk egyben gyóg
Webkonyha: Viva Mexico!
Mexikó mindig is vonzott, a csodálatos tengerpartjával,természeti szépségeivel, történetével és gazdag ízvilágot rejtő konyhájával.A mexikói konyha gyökerei az aztékokig nyúlnak vissza.Fő alapanyagai a bab, kukorica, zöldfűszerek, mint a koriander, ú
A hun konyhaés az örök élet titka | magyarvagyok.info
A hun konyha az„örök élet” művészete. A hunok számára az étkezés és a vele járó életmód az életminőség és az egészség legfontosabb tényezője volt. Konyhájuk nem az ízekre épült, mint például a francia konyha, hanem a mindenre kiterjedő elméleti alapr
Szürkeharcsa - Magyar Konyha
A magyar szürkeharcsa húsa jobb mint a legjobb ördöghalé. Rugalmas, tömör, fehér és íze vetekszik a tengeri halakéval. A gond az, hogy harcsa néven nem mindenhol magyar harcsát kapunk. A jó éttermek ugyan már jelzik, hogy tiszai szürkeharcsát vagy ba
magyar receptek | NOSALTY
Kategória: magyar. 45757 recept. Legnépszerűbb receptek: Frankfurti leves egyszerűen, Hagyományos édes fánk, Vadas mártás sertéshússal, Almás kelt palacsinta, Aranygaluska ahogy a nagymamám készíti
Vegán receptek Archives - Vegán Awowcado
A paprikás krumplit ugyanúgy elkészíthetjük virsli vagy kolbász nélkül is, a rakott krumplit pedig tojás és kolbász helyett összesüthetjük más zöldségekkel és vegán sajttal. Az egyik legkedveltebb nyári magyar fogás, a lecsó szintén teljes értékű éte
Hagyomány: ÉTELEK - Ősi magyar konyha
Ősi magyar konyha. A szer-etet. A magyar konyhaművészet gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Ám manapság egyre ritkábban találkozni olyan fogásokkal, amelyek valóban az évezredes, évszázados hagyományos ízeket mutatják meg.
Magyar Néprajzi Lexikon
A magyar nyelvterület keleti részén – elsősorban Erdélyben – a bors a paprikával szemben napjainkban is gyakrabban alkalmazott fűszer. – A mo.-i paprikakultúrában a szegedi körzet a legjelentősebb. Gyökerei a 18. sz.-ig nyúlnak vissza, azonban a múlt
A nagy titok· Kovács Imre Barna – Ács Zoltán · Könyv · Moly
Összeillő és össze nem illő ételek – A Magyar Konyha gyökerei 20 éve járom a világot, tanulmányozom az ételeket és elkészítésüket. Magyarország, Amerika, India, Mongólia, Korea, Kína, Nyugat-Európa, Észak-Afrika voltak ezeknek az utaknak főbb állomás